Project Description

Visa alla projekt

Tillsammans

Ett stadsbyggnads- och samverkanskoncept som Skanska startade i samband med stadsflytten i Kiruna. ”Tillsammans” har använts i samband med idégenerering i stadsbyggnadsprocessen för att förflytta fokus från byggnad och kvarter till helhet. Kompletterande kompetenser har nyttjats och samverkat i de sex Tillsammans koncept som hittills genomförts i sex olika kommuner från Kiruna i Norr till Växjö i Söder. Under 2022 kommer stor fokus ligga på den sjunde staden Luleå som står inför en spännande och utmanande stadsutvecklingsfas just nu.

I Tillsammans Luleå pågår just nu en kreativ process som kommer resultera i ett framåtlutat visionärt förslag på hur Luleå som stad skulle kunna utvecklas för att möta dagens och framtidens behov, som industrins omställning till fossilfritt har en stor inverkan på. Konceptet kommer lanseras i samband med Almedalsveckan 2022 – håll utkik för mer info om detta.

Idéerna kring Tillsammans Kiruna har realiserats med bygge av nytt hotell. Läs mer här:

I projektet Tillsammans Järfälla byggs nu infrastruktur och bostäder och det planeras för hotell, kontor och vårdboende.

För projektet Tillsammans Växjö har det pågått ett intensivt arbete om hur framtidens ska utvecklas tillsammans med flera gamla och nya partners för en klimatneutral och innovationsfrämjande mötesplats i området Bäckaslöv. Läs mer här:

Bilder & Video

Sustainovation with Skanska and partners

Vi har siktet inställt på att tillsammans med andra möta de globala utmaningarna vi alla står inför och utveckla ett bättre samhälle med gemensam tankekraft.

Kontakta oss