Grönhult

BoKlok är Skanska och IKEA tillsammans. Genom att kombinera Skanska och IKEAs erfarenheter fås det bästa av två världar – och hållbara hem för de många människorna skapas!

Vi har ett ambitiöst klimatmål. Redan 2030 ska Bokloks värdekedja vara klimatneutral, hela vägen från träden i skogen och vidare under kundernas liv i våra hem. Resan till att bli klimatneutrala är långt ifrån enkel och för att lyckas måste vi våga testa nya lösningar. Och det bästa sättet att testa något nytt är att testa det på riktigt.

I BoKlok Grönhult får vi möjlighet att testa en kombination av grön teknik, som solceller, solfångare, vindblommor på taken, bergvärme och ett stort fastighetsbatteri. Även vattenförbrukningen kommer reduceras kraftigt och i kvarteret finns goda möjligheter till delningsekonomi och odling. Med sina 20 bostadsrättslägenheter, fördelat på 2-4 rum och kök kommer BoKlok Grönhult att bli BoKloks första plusenergihus, som ska leda vägen för många fler hållbara hem.

Sustainovation with Skanska and partners

Vi har siktet inställt på att tillsammans med andra möta de globala utmaningarna vi alla står inför och utveckla ett bättre samhälle med gemensam tankekraft.